Official Web Site's forum - Twilight Serbia
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

Tuzne price

Idi na stranicu : 1, 2, 3  Next

Go down  Poruka [Stranica 1/3]

1Tuzne price Empty Tuzne price on Sat May 23, 2009 4:37 pm

Jessica*

Jessica*
Heroic vampire
Pismo mami

Danas prvi put u životu nisam videla mamu. Pitala sam tatu:
„kada će doći?“
„sutra“-rekao je.
„a šta je to sutra?“
„sutra je kad obučeš pidžamu, pa ides da spavaš. A kada se probudiš, to je sutra.“
Odmah sam otišla u sobu. Obukla sam novu pidžamu. Kupila mi je mama. Legla sam u krevet i čekala sutra. Tata se prevario. Sutra nije došla. Sutra uopšte i ne postoji jer se mama nije vratila...
Kada je došlo jutro, tata je sam pio kafu. Posle je otišao na posao. Nisam htela da se igram. Čekala sam mamu. Otvorila sam njen orman. Sela sam pored maminih haljina. Mirišu...
Tata se vratio kući pa sam ga opet pitala:
„gde je mama? Jesi li je našao?“
„mama nas je napustila“
Šta je to napustila? To je valjda kad nema sutra. Pitala sam posle i moje drugove. Oni se samo smeju. A neki kažu da je to razvod.
„tata, šta j to razvod?“
„to je kad se ljudi posvađaju, kao mama i ja, pa više ne žive zajedno.
Tata i ja smo prestali da se igramo. Počeli smo da učimo azbuku kad je mama otišla. Naterala sam tatu da me uči slova. Hoću da joj pišem pismo. Hoću da znam zašto se od mene razvela kad sam bila dobra. Napisala sam mami pismo kad sam naučila sva slova. Ostavila sam ga na terasi da ga odnese golub pismonoša. Mama mi je pričala da ima takav golub. Na koverti sam napisala: „mojoj mami“. A u pismu:
„Ti si moje Sunce i Mesec. I Zvezda. Ti si moje slovo A. Ti si moja azbuka.“

2Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sat May 23, 2009 4:38 pm

Jessica*

Jessica*
Heroic vampire
Nasa draga Tea

Jednog kisnog dana Tea je setala ulicom grada. Bila je u mantilu i cizmama, koje nisu bile takve da bi je stitile od kise. Volela je sa seta po kisi. Uvek je govorila da joj pomaze da odkloni svakodnevne probleme.
Tea je bila ucenica, i imala je petnaest godina. Bila je odlican djak, dok nije srela njegove plave oci i dok jedno drugom nisu rekli "zdravo". Od tog dana su njeni videli da se sa njom nesta desava. Pocela je da se sminka i oblaci suknje i haljine do tada je nisu mogli izvuci iz farmerki.
A onda je njen otac nasao Kristijanovu sliku u fioci. Od tada nije smela da izlazi napolje. Kada joj je kasnijo autobus, roditelji joj nisu verovali.
Tea je svakoga dana bila tuznija i tuznija, nije ga mogla izbaciti iz glave, jer joj se pricestio za suze. Jos se nisu ni poznavali a znali su da pripadaju jedno drugome.
Zajedno su setali po kisi, a odma bi Tea rekla "hajmo pod nase drvo". A onda bi dugo sedili na klupi ispod drveta i pricali.
To je trajalo sest meseci.
Sest meseci sunca, ljubavi, nezaboravne ljubavi.
Onda su Teu poceli pratiti, a ona je razmisljala o samoci. Pocela je da prica Kristijanu, al je on sve najmanje od nje krio. Zatim je sedila u svojoj sobi i pokusavala da prica sa svojom majkom, ali ona nije marila za nju. Mama je progovorila sa Teom, a Tea je rekla "cujes li kako se lepo i tiho cuje".

Kristijan je stalno cekao na klupi ispod drveta, ali Tea nije dolazila. Nije je bilo, i kad bi neko pitao za nju, svi su cutali.

Tea se potpuno promjenila. Drugarice su joj rekle da Kristijan odlazi iz grada. On govori "tu sam nasao i izgubio srecu".

Voz je kretao u 14.00 sati. Ona se vracala iz skole, nije otisla kuci vec na stanicu. Nasla je voz koji je trebao krenuti i nasla je i njega, pune oci suza. Vidio je Teu i iskocio, cvrsto je zagrlio. Oboje su plakali. Kristijan je rekao "stacemo Tea, sta da radimo, da bi smo ziveli srecno?". Ona ga je gledala i njegove plave oci, a suze su joj postale teget.

Cutala je i jecala.Voz je vec krenuo "zbogom Tea, mozda cemo se nekad sresti. Ja odlazim a ti znaj da te jos uvjek volim".

Dugo je mahao, a ona je stajala i dugo mahala za vozom. Nekako je nasla put do kuce i odmah je otisla u svoju sobu.

Odlucila je da se ubije. Kad su joj roditelji otisli na posao, jos je uvjek sjedila u svojoj sobi i razmisljala. Bio je Petak 13. Usla je u kupatilo i pustala toplu vodu u i usla u kadu. Pocela je histericno da se smije drzeci zivot u rukama, dok je umirala govorila je Kristijanovo ime.

Tea je polako i sigurno koracala u smrt.

Otac je usao u kupatilo i poceo je da vice "ja sam kriv za sve, za sve!". "Ja sam je ubio!". Zena ga nije razumila, ali kad je dosla pala je u nesvjest.

Dosla je hitna pomoc, ali je bilo prekasno.U njenoj sobi su nasli pismo, pisalo je:Petak 13

Dragi Oce

"Nemoj da se ljutis na mene. Ovo je bilo najbolje i najlakse resjenje. Nije me bolilo. Moj Kristija je otisao iz grada a ja za uvjek iz ovoga svijeta. Vi ste jos mladi. Ako budete imali kcerku, daj te joj ime Tea. Neka ima ono sve sto nisam ja imala. Neka bude sretna.

I poslije svega VOLI VAS VASA TEA".Dan poslije Teine smrti stiglo je pismo od Kristijanovih roditelja, pisalo je:Subota14


Draga nasa Tea

"Kristija nije vise ziv. Od kada se vratio, djelovao je nikako, izgubljeno. Bio je petak 13. Ovdje je padala kisa, nije htjeo da ponese kisobran, neznam zasto. Drug mu je rakao da se skloni sa puta zato sto su kola nailazila, Kristijan ga nije poslusao i kola su ga udarila. Na samrti nam je rekao: "Ja moram svojoj Tei, ona me zove."

Dao mi je adresu da ti napisem DA TE JE PUNO VOLJEO.

Kristijanovi RoditeljiOtac i majka su dobili cerku i nazvali su je Tea. Imala je sve sto Tea nije.

3Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sat May 23, 2009 4:40 pm

Jessica*

Jessica*
Heroic vampire
Buket bjelih ruza

A jesam li vam već pričao o maloj Margareti? U zadnje vrijeme sve rjeđe je se sjetim.

Njezini roditelji su se upoznali na jednom poslijeratnom slavonskom sijelu, mislim negdje 1947-e godine, u Marijancima.

Bilo je to doba siromaštva i odricanja, ali i velikih nada u bolje sutra. Voljeli su se iskreno i čisto, kako samo pošten čovjek to umije. Vjenčanje je bilo skromno, u skladu s prilikama koje su ih okruživale. Život nije bio lak, radilo se od jutra do mraka samo da bi se preživjelo, no oni su bili mladi i jaki, život je bio pred njima.

U svome srcu su nosili ljubavi plamen želeći ga iznjedriti u vanjski svijet. Silno su željeli dijete, no vrijeme za to još ne bijaše.Svaki dan misao ista bila im u glavi, svaki dan želja jaka postajala sve jača, iz dana u dan tuga ih preplavljivala dok su gledali tuđu djecu kako trče selom, iz dana u dan... no, vjeru nisu gubili nikad.

Svako jutro i svaku veće molili su se dragom Bogu. Svaki dan zamišljali da imaju dijete živo, da ga uče, da ga školuju, da se igraju s njim, smiju se zajedno, glasno i iskreno.

Svaki dan... I tako sedam godina.A gledala sve to gospoda nebeska sa svojih plavih prijestolja. Gledala i smilovala se iskrenoj želji, smilovala se njihovoj ljubavi i odlučiše da im podare dijete toliko milo, toliko lijepo da samo pogled na njega budio bi ono najiskrenije čuvstvo u svakom čovjeku. Pripremiše gospoda nebeska novu dušu, čistu kao smaragd, lijepu poput alem-kamena. Pripremiše je i poslaše je plamenom zrakom ravno u njihova srca...Dok je zora stizala zlatnim stopama, kućom odjeknu dječji plač. Babica odreže pupkovinu i poveže je, obriše dijete, umota ga u čistu bijelu plahticu i pruži ga majci. Reče: curica je, lijepa i zdrava.

Prihvativši dijete, oči joj se napune suzama i krenu niz obraze. O, silne li sreće, o veselja da meni jadnoj, dragi bog smiluje se i anđeli njegovi. Margareta će da se zove, neka bude ukras ovoga svijeta.Sreća ispuni njihov dom i njihova srca, težački rad im olakša a svijet im se učini još ljepšim nego prije. U njihovim mislima ne bijaše ničega nelijepog a svaku veće zahvaljivahu Bogu na ostvarenoj želji i dobivenoj radosti.

Život im dobi novi smisao.Margareta je rasla. Sa devet mjeseci je progovorila a s 18 mjeseci je prohodala. Uvijek je sve oko sebe gledala radoznalim pogledom nikad se ne mršteći, uvijek s osmijehom na malom licu. Kada bi je pustili da puzajući otkriva svijet oko sebe znali su je promatrati gdje ponekad zastane gledajući pred sebe, kao da vidi nekoga, i kao priča ona njima nešto, sve zapliće onim svojim malim jezikom nižući svoje bebi slogove, sve okrećući onu svoju malu glavicu prema roditeljima i pokazujući ručicama prema njima. Margareta je rasla a s njom i sreća njezinih roditelja.Na njezin četvrti rođendan, nevolja se nastani u selo. Dva tjedna kasnije nesreća pokuca na njihova vrata. Dva mjeseca kasnije ležaše malena Margareta u svome dječjem krevetiću, drvenom u bijelo obojanom. Ležaše u svojoj dječjoj sobici ispunjenoj mirisnim cvijećem. ležaše smireno, ponekad zakašlje s naporom a mati joj njezina obriše iskašljanu krv s malih usana. Ležaše Margareta na samrti, a leptiri joj dolažahu na cvijeće u sobi i bubamare joj šetahu po malenim ručicama. Kraj nje sjedi majka a niz obraze suze joj se slivaju u tri reda pod bradu, kao pletenice.

- Nemoj mama plakati, pogledaj kako leptirići plešu.

- Kako nebi kćeri plakala kad tvoja bol razdire srce moj...

- Nemoj mama, vidi vani kako nebom ovčice skakuću, nemoj mama plakati anđeli su tužni kada te gledaju. Ajde opet nam pjevaj mama onu pjesmicu; anđelu čuvaru mili...~ * ~Tuberkuloza bješe tada teško izlječiva bolest a toliko rasprostranjena. Odrasli umirahu lako od nje a djeca još lakše. Toga nevinog jutra, anđeo dođe po Margaretinu dušu. Njezini roditelji su sve do zadnjeg trena vjerovali da će im Bog pomoći, kada već čovjek to ne mogaše, no sa zadnjim Margaretinim izdisajem otiđe i njihova nada. Otac se držao čvrsto boreći se s tugom i boli u srcu, zaplakavši samo kada bi bio sam. Mati njezina nije plakala dok su Margareti oblačili bijelu haljinicu u kojoj će je sahraniti. Nije plakala dok su zatvarali drveni lijes.

Nije plakala dok su lijes spuštali u duboku raku. Nije plakala bacivši bijelu ružu na lijes. Ne, nije plakala mada joj je duša gorjela od boli. Tek kada su se vratili doma, kada je otvorila vrata od Margaretine sobe, kada je vidjela prazan krevetac, kada je sjela na njegov kraj, tek tada se slomi duša njena, srce joj preskoči od silne boli kao da će puknuti u tisuću komada. Pokri lice rukama i zaplače tako jako, zaplače tako tužno da sve ono cvijeće poče venuti, a svi oni leptirići prestadoše lepršati krilima i smiriše se.Plakala je tri dana i dvije noći. Plakala je neprestance isplakavši jezero suza žalosnica. No treće noći, svlada je umor i ona zaspi teškim snom.

Dok je puni mjesec plovio svodom vukući punu mrežu zvjezdica, jedna zraka svjetla se ušulja kroz prozor i pade joj na lice. Ona otvori oči i ugleda na kraj kreveta stoji djevojčica bijele puti, kosa joj se duga valovita plavi na mjesečevoj svjetlosti, a haljinica bijela njezina bješe umrljana blatom. Bila je to Margareta.

- Zašto plačeš mama? Vidi kako mi je haljinica zaprljana od tvojih suza. Nemoj se više žalostiti, meni je sada dobro. Ja sam sada s anđelima, oni paze na mene. Moraš me pustiti da odem i nemoj više plakati jer tvoje suze mi ne daju otići i tvoja bol me zove.

Prestala je plakati. Prestala je tugovati jer sada je znala...

njezina Margareta je dobro i anđeli je čuvaju.


. . . . .Eto prijatelji, sada znate zašto ovu priču ne pričam tako često. Ako vas put nekad nanese kroz Marjance, potražite na starom seoskom groblju jedan mali humak. Pored kamenog križa stoji još uvijek bijeli mramorni anđeo veličine četverogodišnjeg djeteta. Krila mu skupljena, glava malo spuštena dok gleda na maleni humak, a bijele mramorne ruke drži sklopljene u molitvi.

Ako pogodite trenutak u godini, zateći ćete jednu staricu u crnini kako ostavlja buket bijelih ruža na humak, sjedne ispred na malu drvenu klupicu, gleda prema nijemom grobu i nešto priča. Neki su se kleli da čuju maleni dječji smijeh...

il` to bješe vjetar samo?…

4Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sat May 23, 2009 4:41 pm

Jessica*

Jessica*
Heroic vampire
Sta je sreca?

Hiljadama godina čovek je razmišljao o pitanju "Šta je sreća?" Došao je do bezbroj
odgovora. Začuđuje to da, i pored svih tih odgovora, vrlo malo ljudi može istinski reči da se
oseća srećno. Jedna kineska priča govori o prirodi sreće na krajnje zanimljiv način.
Pre nekoliko hiljada godina Kinom je vladao izuzetno okrutan i sebičan tiranin.
Naredio je da se oko zemlje podigne zid od deset hiljada kilometara. Da bi razumeo kako se u
to doba živelo, čitalac mora da ima na umu da su mnogi ljudi pomrli tokom izgradnje tog
zida, a njihovi kosturi ostali uzidani u njemu. U to doba, živeo je jedan veoma stari Kinez koji
je posedovao samo dve stvari u svetu koje je voleo - sina jedinca i jednog konja. Međutim,
kakva je obično sudbina, jednoga dana je konj pobegao. Kada su čuli za tu vest, svi stariji
stanovnici grada su došli da ga uteše govoreći: "Kakva te je nesreća snašla da ti je pobegao
konj!" Starac pogleda u njih i reče: "Otkud znate da je to nesreća?"
Nekoliko dana kasnije, konj se vratio sa još šest drugih konja. Kad to videše, meštani
ponovo dođoše kod njega i rekoše: "Kako si sada srećan kad imaš sedam konja." Starac je
razmišljao jedan trenutak. Tada je pogledao u njih i odgovorio: "Otkud znate da je to sreća?"
Tog popodneva starčev sin odluči da uzjaše jednog divljeg konja. Pao je i ostao
bogalj. Sada se meštani okupiše ponovo i rekoše: "Kakva te je nesreća snašla da ti je sin pao s
konja i ne može da hoda." Starac im odgovori na isti način: "Otkud znate da je to nesreća?"
Meštani se zbuniše i raziđoše se.
Sledećeg dana, carevi ljudi su došli u taj isti grad. Imali su naređenje da naprave popis
svih mladih, sposobnih muškaraca za građenje jezivog zida od deset hiljada kilometara. Svi
mladići iz grada su uzeti, osim starčevog sina. Kada se to dogodilo, meštani su bili sigurni da
su konačno shvatili mudrost tog starca. Ponovo su došli kod njega i rekli: "Kako si srećan da
ti nisu odveli sina da gradi zid." Starac je ponovo pogledao u njih i rekao: "Otkud znate da je
to sreća?"
U tom trenutku, svi meštani su se potpuno zbunili. Razišli su se a potom održali zbor.
Vratili su se starcu i rekli: "Razgovarali smo i složili se da si ti najmudriji čovek u Kini.
Smatrali bismo velikom srećom kada bi nam ti postao starešina." Starac raširi ruke u očaju i
reče: "Otkud znate da bi to bila sreća? Ne želim da se toga prihvatim." I ode.
Vrlo je verovatno da je on bio najsrećniji čovek u Kini, jer je znao tajnu sreće!

5Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sat May 23, 2009 4:42 pm

Jessica*

Jessica*
Heroic vampire
Crvena

Sedela je na crvenoj klupi,imala je crvenu majicu,a oci su joj bile crvene od plakanja...Tada je naisao on:"Hej malena zasto places?"."Nisam ja mala!".Mislila je da ce otici,ali on je seo pored nje,a posto je bio uporan morala je da mu objasni. Imala je dve jedinice iz matematike i fizike.Nista nije rekao samo ju je uhvatio za ruku u odveo u poslasticarnicu.Bilo je toplo pa su pili limunadu.Nije hteo da joj kaze ime pa ga je zvala Toni,tako mu je pisalo na majici.Voleli su se...Pomogao joj je matematiku u fiziku.Na kraju skloske godine,te dve jedinice pretvorile su se u petice.Par dana posle raspusta bili su zajedno,setali,grickali semenke...U jednom trenutku joj je rekao:"Malena obecaj mi da neces plakati kad ja odem".Smejala se i nije mogla da veruje.Cekala ga je satima na njihovoj klupi,ali on se nije pojavio.Oci su joj bile crvene od plakanja.Posto je zavolela matematiku,odlucila je da studira.Jednoga dana dok je slusala dosadna predavanja,spazila je da na klupi pise crvenim slovima:"Zvao sam je malena,nisam verovao da cu je napustiti.Voleli smo se...Nisam imao hrabrosti da joj kazem da nemam 18 vec 22 godine.Nisam zeleo da je napustim a morao sam,jer sam imao zenu i jednu prelepu cerkicu.Voleo sam te...i napustio a bila si mi sve...

6Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sat May 23, 2009 4:44 pm

Jessica*

Jessica*
Heroic vampire
Mudrosti

Ako glupost prezivi, mozemo reci da je preglupa i da umre.
Ako hoces da se obogatis idi medju siromahe?!
Ako ja odem, ko ce ostati; a ako ja ostanem, ko ce otici?
Ako jedna zelja nije zadovoljena to je dovoljan razlog da dusa tuguje.
Ako kazes neku tajnu svom prijatelju, vodi racuna da i on ima svog prijatelja.
Ako me i ne volis, nije vazno, ja ionako mogu voleti za dvoje.
Ako ne znas udarati, ne pokazuj zube.
Ako neka zena kupuje kosulju, onda je zaljubljena. Kad je pegla onda je udata. Ako pri tome peva, onda je i prvo i drugo.
Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar covek.
Ako neko voli jedan cvet koji postoji samo na jednoj medju milionima zvezda, to je dovoljno da bude sretan kad ih posmatra.
Ako novac doista ne donosi srecu, onda ga vratite.
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzu odmah mislis na zahvalnost, onda nisi darovao, vec prodao.
Ako se bojis usamljenosti, ne zeni se.
Ako se svi konopci pokidaju, covek vise nece moci ni da se obesi.
Ako si covek - vodi ljubav, ako si cvet - budi mimoza.
Ako si poslao devet glupaka da ti nesto kupe, ti si postao deseti.
Ako sekira ne sece; naostriti se moze, ali ako te zena nece, nista ti ne pomaze.
Ako ste ucutkali nekoga niste ga i preobratili.
Ako su sve druge nagrade razgrabljene - uzmi prvu.
Ako ti je slaba pamet, moras imati zdrava ledja.
Ako ti je zena dobra, druga ti ne treba.
Ako vasom glavom cesto prolaze pametne misli, to znaci da se tamo i ne zadrzavaju.
Ako zelite uspeti u drustvu, ubite svoju savest.
Ako zena nadje ljubavnika, onda su tu moguca dva razloga; ili je sita svog muza ili nije.
Arhitekti svoje greske pokrivaju mramorom, doktori zemljom, a zene dekolteom.

Bavim se tudjim stvarima posto nemam svojih.
Bez zene nema srece ni nesrece.
Bila i povoljna izdaja, izdajnik je gnusan.
Bio je toliko ruzan da je postajao lepsi kad se nakreveljio.
Biti il' ne biti? Jos pitanja?
Biti u zabludi je ljudski, zato su zivotinje retko kad ili nikad u zabludi.
Biti velik, znaci biti neshvacen.
Biti zarobljenik, to nije pitanje; radi se samo o tome, da se covek nikad ne preda.
Blago onome ko je u mladosti bio mlad.
Bogat skrtac stedi sebi za sahranu.
Bogu se obracamo kad zelimo postici nesto nemoguce. Za nesto moguce dovoljni su nam i ljudi.
Bolje je biti dobro obesen nego lose ozenjen.
Bolje je nauciti nepotrebno, nego nista.
Boriti se za mir znaci kao jebati se za nevinost!
Bracna veza nije zakonito izvinjenje protiv ljubavi.
Brak iz racuna je zajednica ljudi koji nikada ne mogu racunati jedno na drugo.
Brak je nalik na pecurku, da li je dobra ili otrovna primetis tek kad je kasno.
Brak pojednostavnjuje zivot, a komplikuje sadasnjicu.
Budalu ne treba traziti, sama se javi.
Buducnost je divna, ali je danasnjica sasvim ruzna.

Cackanje nosa je za neke jedini nacin da udju u sebe.
Cak i mrtvacki pokrov nije ukrasen na strani okrenutoj umrlom.
Cak i u najvecoj pustosi naci ce se prijatelj koji ce vec reci neprijatne stvari.
Cast se ne moze oduzeti, ona se moze samo izgubiti.
Cekas, cekas, pa docekas jos nesto gore.
Cestitog coveka postuju cak i oni koji to nisu.
Ceni reci. Svaka od njih moze biti tvoja posljednja.
Cini se da ce pisci uskoro biti kvalifikovani kao automobili - po godini proizvodnje.
Citajuci nadgrobne spomenike, shvatamo da treba umreti ako zelimo da se o nama dobro govori.
Citanje kvari vid, dobro vide samo nepismeni.
Citav sam zivot bio sebicno bice u praksi premda nikad u principu.
Citava tajna da produzujemo zivot sastoji se u tome da ga ne skracujemo.
Cenim onoga ko zivi da bi ucio. Nice
Covek ima mnogo manje no sto veruje da ima i moze mnogo manje no sto veruje da moze.
Covek ima samo ono sto daje.
Covek je jedina greska prirode.
Covek je rodjen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne cini, mora propasti.
Covek koji je genije, a to ne zna, verovatno i nije.
Covek koji ne menja svoje stavove nije ljudsko bice nego - spomenik.
Covek koji ne pravi greske obicno ne radi nista.
Covek koji se raduje naci ce u muzici radost, a tuzan tugu.
Covek putuje po svetu da bi nasao sto treba i vraca se kuci da to nadje.
Covek samo kad filozofira ne laze, jer kad filozofira on izmislja.
Covek se probija dok je mlad. Kasnije pazi da se mladi ne probijaju.
Covek se radja bez zuba, kose, iluzije; tako isto i umire.
Covek uvek treba biti zaljubljen, to je razlog zbog kojega se ne sme zeniti.
Coveka dusa uvek vise boli nego kosti.
Coveka primaju u drustvo prema odeci koju nosi, a ispracaju ga prema duhu koji je pokazao.
Covekomrsci su posteni; zato i jesu covekomrsci.
Covekov zivot se moze podeliti u tri razdoblja: "Moj tata je jaci od tvog tate", "Ali tata, ne shvacas ti to", "Moj tata je uvek govorio...".
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, i jos cudnije: kako cesto nam bas to malo nedostaje!
Cudno je to kako nula, stavljena na kraju, povecava vrednost.
Cudno je to: na putovanjima vidjam decu koja me podsecaju na moje malisane i vidjam lepe zene zbog kojih zaboravljam na svoju zenu.
Cuvaj me Boze, prijatelja, jer se neprijatelja cuvam sam.
Cuvaj se besa strpljiva coveka.
Cuvajte drvece - na njima su ziveli nasi preci.
Da bi se sacuvala knjiga, potrebne su korice. Isto vazi i za zene. Muzevi ukoricavaju svoje zene u krzno.
Da biste birali izmedju dva zla, morate isprobati oba.
Da je Juda dosao na ideju da sa svojih trideset srebrnjaka priredi apostolima dobru veceru, danas bi bio na mnogo boljem glasu.
Da je Kleopatrin nos bio kraci, sasvim bi drukcije bilo lice sveta.
Da li je napredak kad ljudozder uzme vilicu?
Da li su i medju rodjacima moguci dobrosusedski odnosi?
Daj vise odmora jeziku nego rukama.
Danas sam pacifista, i to miroljubivi... Sta cete, covek se radja kao palikuca, a umire kao vatrogasac.
Dani godinama postaju sve tezi, a moj pogled sve tuzniji.
Diplomata je covek koji cetiri puta razmisli pre nego nista ne kaze.
Deca su za sve ljude njihov zivot.
Devojka koja zuri na sastanak vec je zakasnila.
Dobar covek se moze postideti cak i pred psom.
Dobar je i noz, ali ga grlo ne podnosi.
Dobar muz je onaj kome je zena dobra. I obratno.
Dobra strana braka je u tome sto je pristupacan.
Dobro je, samo da ne bude gore.
Dobrocinstvo je jedino blago koje se uvecava davanjem.
Dogovor je pao, jos samo i mi da padnemo.
Dok se voli, dotle se i prasta.
Doktori imaju jednu veliku prednost; kada naprave gresku, oni je jednostavno pokopaju.
Doktori se neprekidno trude da nam sacuvaju zdravlje, a kuvari da ga upropaste. Ovi drugi kao da su vestiji u svom poslu.
Dole s liftom!
Draz susreta sa prijateljem znatno mi umanjuje osecanje da ne volim njegovu zenu.
Drzava, to sam ja. To je pocetak kraja.
Duhovitost je drskost koja je stekla obrazovanje. Aristotel
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
Dve stvari su beskonacne, svemir i ljudska glupost, ali sto se svemira tice nisam posve siguran.
Dvostruko daje ko brzo daje.
Dvostruko je zadovoljstvo prevariti varalicu.
Gde se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Genij je jedan posto nadahnuca i devedesetdevet posto znoja.
Glad ociju nema. Narodna poslovica
Glupaci su svi koji tako izgledaju i polovina od onih koji ne izgledaju tako.
Glupan koji je postao svestan da je glupan nije vise glupan.
Gospodari se radjaju medju robovima.
Gradjanski rat. Hura! U ime naroda istrebicemo sami sebe.
Gresiti je ljudski, ali je za potpuni haos potreban kompjuter.
Groblja su puna nezamjenjljivih ljudi.

Herojstvo je ocajnicki postupak uplasenog coveka.
Hocu cutati da mi ne kazu da lazem.
Hteo sam reci svetu samo jednu rec. Kako mi to nije uspjelo, postao sam knjizevnik.
Hteli bi ste znati jesu li inteligentni muskarci dobri muzevi? Ali... inteligentni muzevi se uopste ne zene.
I hrabrost moze postati navika kao i strah.
I los ucenik zna danas istine za koje je Arhimed zrtvovao svoj zivot.
I nula iza broja dobija vrednost.
I orkan je samo vetar kojem se zuri.
I sreca se umori kad nekoga dugo nosi na ledjima.
I to je nesrecan slucaj: kad neko padne pod tockove srece.
I vrag moze citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
I zaista, takva je priroda najvecih egoista da su kadri da zapale, ako treba, i tudju kucu da bi sebi ispekli kajganu.
Idealan sef se poznaje po tome sto svoju sekrataricu retko vara sa svojom zenom.
Idealna lepota za zapca je - zaba.
Ima dve vrste nesreca: nesrece koje se dogadjaju nama i srece koje snalaze druge.
Ima istina u koje nije dobro verovati.
Ima ljudi koji bi sa zadovoljstvom otisli u krevet sa zenom svog prijatelja, ali bi sa gadjenjem odbili da puse iz njegove lule.
Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju nista osim straha da ce ga izgubiti.
Ima ljudi koji se vise raduju tudjoj nesreci nego svojoj sreci.
Ima ljudi toliko dosadnih da sa njima za pet minuta izgubimo citav dan.
Ima mnogo ljudi koji citaju samo zato da ne bi morali misliti.
Ima mnogo zena koje su udovice vec sutradan po vencanju, jer su im umrli muzevi o kojima su mastale.
Ima samo jedan nacin da se voli 1000 zena; da se od 1000 zena voli samo jedna zena.
Imao sam nekoliko neuspelih pokusaja, ali mnogo vise promasaja.
Incest - igra za celu porodicu.
Iskren mir prilici ljudima, a divlji gnev zverima.
Iskustvo je zbir nasih razocaranja.
Istici se, ali ne strci!
Izdaja prijatelja je prva vezba za izdaju domovine.
Izdajstvo nikad ne uspeva: zasto? Ako uspe, niko ga se ne usudi nazvati izdajstvom.
Ja ne znam sto mi je bio deda; vise me brine sta ce biti njegov unuk.
Ja nikad necu biti star covek. Po meni, star covek je petnaest godina stariji od mene.
Ja nisam mudar, i to znam; drugi nisu mudri, i to ne znaju.
Ja o svakome coveku mislim najgore, pa cak i o sebi, i retko kad sam se prevario.
Ja ovako zamisljam idealan svet u kome bi svi bili sretni: sve zene bi bile udate a svi muskarci neozenjeni.
Ja sam tebe i mrzio i voleo, ti mene nisi.
Ja!, je centar naseg koordinatnog sistema. Treba biti oznacen nulom.
Jedan deo ljudi radi a ne misli, a drugi dio misli a ne radi.
Jedna je pamet dobra, dve su jos bolje.
Jedna od najrasirenijih bolesti je - dijagnoza.
Jedni cute, nemaju sto da kazu, a drugi nemaju kome da kazu.
Jesu li mrtvi pali uzalud? Ako svet ostane onakav kakav je, onda jesu.

Kad bi imao i sto godina, moj najboji dan uvek bi bio sutra.
Kad bi moje telo znalo kuda ce ga odvesti moja hrabrost, obuzela bi ga potpuna paraliza.
Kad bi se pameti prodavale, opet bi svako kupio svoju.
Kad bi zene vladale svetskim poslovima, ukinule bi sva oruzja; osim jezika.
Kad bih mogao uciniti da me se ljudi boje, radije bih ucinio da me vole.
Kad Bog ne bi postojao na zemlji, trebalo bi ga izmisliti.
Kad bogovi hoce da nas kazne, oni uslisaju nase molitve.
Kad covek pocrveni to znaci "da".
Kad covek priseze na vernost do groba, obicno ne misli na svoj grob.
Kad coveku skidaju glavu, svejedno je ko mu je skida.
Kad ima volje ima i nacina.
Kad imas sve, ne vidis nista, progledas tek kad nemas nista.
Kad je neko vredan sluga, cista je steta da postane gospodar.
Kad jednom ljubavi dodje kraj, slabici kukaju, energicni smsta pronadju novu ljubav, a pametni su je vec odavno imali u rezervi.
Kad jednom prekines, ne mozes vise bez cvora nastaviti prekinutu nit.
Kad kujes svoju srecu, ne udaraj bliznje po prstima.
Kad ljubav hoce govoriti, razum mora cuteti.
Kad meci zazvizde, vreme sporo odmice.
Kad mi je bilo cetrnaest godina mislio sam da mi je otac idiot. Ali kada mi je bila dvadeset i jedna, bio sam zapanjen koliko je stari naucio za sedam godina.
Kad nas ljube, zene nam oprastaju sve, cak i nase zlocine. A kad nas ne ljube, ne oprastaju nam nista. Cak ni nase vrline.
Kad neko stoji jednom nogom na vrucoj peci, a drugom u zamrzivacu, statisticar bi rekao da se taj covek prosecno nalazi na ugodnoj temperaturi.
Kad postane zivotinja, covek je gori od zivotinje.
Kad pravda tamnuje, krivda caruje.
Kad rusite spomenike sacuvajte postolja - uvek se mogu korisno upotrebiti.
Kad se covek zaklinje do groba, obicno ne misli na svoj grob.
Kad se devojka uda zamenjuje paznju svih muskaraca za nepaznju jednog.
Kad se ljudi slazu sa mnom, uvek imam osecaj da sam negdje pogresio.
Kad siromastvo udje kroz vrata, ljubav izadje kroz prozor.
Kad smo sretni uvek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvek sretni.
Kad su hteli opravdati svoja dela izneli su razloge koji su bili toliko glupi da su mogli biti samo istiniti.
Kad svi misle isto - znaci, niko ne misli mnogo.
Kad svi misle isto, znaci da niko ne misli dovoljno.
Kad ti se prijatelj vine visoko, ne prilazi mu dok te ne potrazi.
Kad vam filozof odgovori na postavljeno pitanje, vise i sami ne razumete sta ste ga pitali.
Kad zena ne moze izaci nakraj sa svojom decom, onda pocinje preodgajati - muza.
Kad zena place posto je prevarila muza, on ne bi smeo da se raznezi. Ona najcesce place jer se stidi sto je zena rogonje.
Kada bi batine nekoga naucile pameti; najpametniji bi bili bikovi.
Kada covek sedi jedan sat s nekom lepom devojkom, cini mu se kao jedna minuta.
Ali, neka sedi jedan minut na vrucoj peci, bilo bi mu duze od jednog sata. Eto, to je
relativnost.

7Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sat May 23, 2009 6:15 pm

Rosie

Rosie
Cullen Family Administrator
Cullen Family   Administrator
posle cu procitati ostale alio ova prica o tei je...neverovatna<3333:(((((((((
tako cu i ja xD


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Dear Alice you've disappeared,like everything else.
BUt who else can i talk to I am lost. When you left...and he
left..you took everything with you.


Tuzne price 2mq6otj
Tuzne price 24mbalt
http://www.edwardandbellaserbia.forumotion.com

8Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sat May 23, 2009 6:23 pm

SanyaTheStar <3

SanyaTheStar <3
Post thirsty vampire
procitala sam pismo o mami i nasa draga tea.. pismo o mami je bas tuzno... a nasa draga tea me je bas dirnulo.. najezila sam se xD =(

http://taylorswift-serbia.weebly.com

9Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sat May 23, 2009 6:24 pm

Edward's spider-monkey

Edward's spider-monkey
Heroic vampire
najezila sam se....

posle cu da stavim zavrseni deo moje knjige, koju sam pocela da pisem, zove se "Proklet bio Dajmer"

10Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sat May 23, 2009 6:33 pm

SanyaTheStar <3

SanyaTheStar <3
Post thirsty vampire
evo.. samo jos mudrosti mi ostalo.. mrzi me xD
buket bjelih ruza je preeelepa prica.. smrc =( sta je sreca je zanimljiva.. a crvena.. sta znam, lepa je pricica i tuzna...

http://taylorswift-serbia.weebly.com

11Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sun May 24, 2009 5:08 pm

**Isidora**

**Isidora**
Obsessive newbourn
Ja sam za sada procitala prve tri price.... jako mi je tuzna prica pismo o mami.... pogotovo kraj.... i ostale dve [nasa draga tea i buket bjelih ruza] su mi isto jako tuzne, i jako lepe price.... ne znam sta vise da kazem....

12Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sun May 24, 2009 5:52 pm

Twilight_girl

Twilight_girl
Cullen Family Administrator
Cullen Family   Administrator
procitala sam sve.....tuzne su mi prve tri ovo ostale pola/pola.....plakala sam na 2. i 3. pogotovo na 3. Sad


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Tuzne price E06bo1
Rosie: I love you like Bella loves Alice
http://ninasource.forumsr.com

13Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sun May 24, 2009 6:27 pm

Rosie

Rosie
Cullen Family Administrator
Cullen Family   Administrator
EDWARDS SPIDER MONKEY KAD SI PRE ZAVRSHILA KNJIGU?


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Dear Alice you've disappeared,like everything else.
BUt who else can i talk to I am lost. When you left...and he
left..you took everything with you.


Tuzne price 2mq6otj
Tuzne price 24mbalt
http://www.edwardandbellaserbia.forumotion.com

14Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sun May 24, 2009 7:18 pm

a_n_a

a_n_a
Unstoppable vampire
sto je lepa ona prva prica!!!

Znali smo se 6 meseci
Kroz svadje smo se jos bolje razumeli
Kada sam ti rekla da sam bolesna poceo si da places
Nisi mi rekao zbogom kada sam krenula u inostranstvo zbog operacije
Imala sam sreci i ugradili su mi novo srce
Kada sam se vratila tebe vise nije bilo tu
Niko mi nije hteo reci gde si ti
Kada sam pitala mamu gde si ti ona mi je plakajuci odgovorila
'zar ti nisu rekli ko ti je dao srce?'

prevodila sam sa drugog jezika a neznam gramticki srpski =PPPPPP

15Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sun May 24, 2009 8:13 pm

Rosie

Rosie
Cullen Family Administrator
Cullen Family   Administrator
this is... HEART BREAKING. SAD CU DA PLACHEM 100 GODINA;(


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Dear Alice you've disappeared,like everything else.
BUt who else can i talk to I am lost. When you left...and he
left..you took everything with you.


Tuzne price 2mq6otj
Tuzne price 24mbalt
http://www.edwardandbellaserbia.forumotion.com

16Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Sun May 24, 2009 8:32 pm

a_n_a

a_n_a
Unstoppable vampire
ehh to je najlepse kada citas ljubavne romane . . . .

17Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Mon May 25, 2009 1:09 pm

Edward's spider-monkey

Edward's spider-monkey
Heroic vampire
Jessica* (citat):
Nasa draga Tea

Jednog kisnog dana Tea je setala ulicom grada. Bila je u mantilu i cizmama, koje nisu bile takve da bi je stitile od kise. Volela je sa seta po kisi. Uvek je govorila da joj pomaze da odkloni svakodnevne probleme.
Tea je bila ucenica, i imala je petnaest godina. Bila je odlican djak, dok nije srela njegove plave oci i dok jedno drugom nisu rekli "zdravo". Od tog dana su njeni videli da se sa njom nesta desava. Pocela je da se sminka i oblaci suknje i haljine do tada je nisu mogli izvuci iz farmerki.
A onda je njen otac nasao Kristijanovu sliku u fioci. Od tada nije smela da izlazi napolje. Kada joj je kasnijo autobus, roditelji joj nisu verovali.
Tea je svakoga dana bila tuznija i tuznija, nije ga mogla izbaciti iz glave, jer joj se pricestio za suze. Jos se nisu ni poznavali a znali su da pripadaju jedno drugome.
Zajedno su setali po kisi, a odma bi Tea rekla "hajmo pod nase drvo". A onda bi dugo sedili na klupi ispod drveta i pricali.
To je trajalo sest meseci.
Sest meseci sunca, ljubavi, nezaboravne ljubavi.
Onda su Teu poceli pratiti, a ona je razmisljala o samoci. Pocela je da prica Kristijanu, al je on sve najmanje od nje krio. Zatim je sedila u svojoj sobi i pokusavala da prica sa svojom majkom, ali ona nije marila za nju. Mama je progovorila sa Teom, a Tea je rekla "cujes li kako se lepo i tiho cuje".

Kristijan je stalno cekao na klupi ispod drveta, ali Tea nije dolazila. Nije je bilo, i kad bi neko pitao za nju, svi su cutali.

Tea se potpuno promjenila. Drugarice su joj rekle da Kristijan odlazi iz grada. On govori "tu sam nasao i izgubio srecu".

Voz je kretao u 14.00 sati. Ona se vracala iz skole, nije otisla kuci vec na stanicu. Nasla je voz koji je trebao krenuti i nasla je i njega, pune oci suza. Vidio je Teu i iskocio, cvrsto je zagrlio. Oboje su plakali. Kristijan je rekao "stacemo Tea, sta da radimo, da bi smo ziveli srecno?". Ona ga je gledala i njegove plave oci, a suze su joj postale teget.

Cutala je i jecala.Voz je vec krenuo "zbogom Tea, mozda cemo se nekad sresti. Ja odlazim a ti znaj da te jos uvjek volim".

Dugo je mahao, a ona je stajala i dugo mahala za vozom. Nekako je nasla put do kuce i odmah je otisla u svoju sobu.

Odlucila je da se ubije. Kad su joj roditelji otisli na posao, jos je uvjek sjedila u svojoj sobi i razmisljala. Bio je Petak 13. Usla je u kupatilo i pustala toplu vodu u i usla u kadu. Pocela je histericno da se smije drzeci zivot u rukama, dok je umirala govorila je Kristijanovo ime.

Tea je polako i sigurno koracala u smrt.

Otac je usao u kupatilo i poceo je da vice "ja sam kriv za sve, za sve!". "Ja sam je ubio!". Zena ga nije razumila, ali kad je dosla pala je u nesvjest.

Dosla je hitna pomoc, ali je bilo prekasno.U njenoj sobi su nasli pismo, pisalo je:Petak 13

Dragi Oce

"Nemoj da se ljutis na mene. Ovo je bilo najbolje i najlakse resjenje. Nije me bolilo. Moj Kristija je otisao iz grada a ja za uvjek iz ovoga svijeta. Vi ste jos mladi. Ako budete imali kcerku, daj te joj ime Tea. Neka ima ono sve sto nisam ja imala. Neka bude sretna.

I poslije svega VOLI VAS VASA TEA".Dan poslije Teine smrti stiglo je pismo od Kristijanovih roditelja, pisalo je:Subota14


Draga nasa Tea

"Kristija nije vise ziv. Od kada se vratio, djelovao je nikako, izgubljeno. Bio je petak 13. Ovdje je padala kisa, nije htjeo da ponese kisobran, neznam zasto. Drug mu je rakao da se skloni sa puta zato sto su kola nailazila, Kristijan ga nije poslusao i kola su ga udarila. Na samrti nam je rekao: "Ja moram svojoj Tei, ona me zove."

Dao mi je adresu da ti napisem DA TE JE PUNO VOLJEO.

Kristijanovi RoditeljiOtac i majka su dobili cerku i nazvali su je Tea. Imala je sve sto Tea nije.


moze neko da mi kaze kako se tea ubila????


ja se zovem tea, i imam roditelje debile, tako da, kako da se ubijem????

18Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Mon May 25, 2009 1:57 pm

twilight's angel

twilight's angel
Heroic vampire
debilu jedan *to ne mislim kao nishta pogrdno ili tako nesto* nemoj da ti je palo na pamet da se ubijesh!!!!!!!!!!!!!!!

19Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Mon May 25, 2009 1:58 pm

Edward's spider-monkey

Edward's spider-monkey
Heroic vampire
xexe.. ne, ja se samo informishem!!!

20Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Mon May 25, 2009 1:59 pm

twilight's angel

twilight's angel
Heroic vampire
nenormalna.... Razz Razz Razz

21Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Mon May 25, 2009 2:00 pm

Edward's spider-monkey

Edward's spider-monkey
Heroic vampire
xexe... znam!

22Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Mon May 25, 2009 5:54 pm

**Isidora**

**Isidora**
Obsessive newbourn
pa ja mislim da se udavila u kadi... Ali nemoj molim te da ti padaju takve stvari na pamet!!!!!!!! Wink

23Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Mon May 25, 2009 6:51 pm

a_n_a

a_n_a
Unstoppable vampire
nemo da se davis u kadi el ti jasno??????? Mad
nemoj da cackas mecku!!!!1 =PPPPPP
sta cemo mi bez tebe

24Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Mon May 25, 2009 8:27 pm

Edward's spider-monkey

Edward's spider-monkey
Heroic vampire
xexe... necu... a i ja ni nemam toliko veliku kadu... lolz!

25Tuzne price Empty Re: Tuzne price on Mon May 25, 2009 8:28 pm

Jessica*

Jessica*
Heroic vampire
Ja mogu da se udavim samo u tus kabini XD

Sponsored content


Na vrh  Poruka [Stranica 1/3]

Idi na stranicu : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu


Copyright © Twilight Serbia | Design by: Twilight_Girl/Nina | Hosted by: Forumotion

Free forum | © PunBB | Free forum support | Kontakt | Report an abuse | Latest discussions